pirmdiena, 2012. gada 23. aprīlis

Likuma 'bardzē'


   Polemikas pēc ar  http://www.liepajniekiem.lv/lat/blogs/2012/04/21/gunita-boka-likuma-sardze/ un tur komentos lasīto kā pirmo un galveno vēlos apstrīdēt Gunitas Bokas viedokli, ka nodokļu maksāšana un citu likumos iestrādāto normu ievēršana, kaut pa solītim ved uz ekonomisko uzplaukumu. Tās nu gan ir muļķības un to var apgalvot vai nu tik pilnīgs ekonomisks ‘dunduks’ , mūsdienu demokrātiskā režīma poļitruks, vai arī tāds, kas dzīvo uz citu darba pievienotās vērtības rēķina ko cits patērētājs ir labprātīgi apmaksājis darba veicējam. Tic viņa tam vai nē, bet pieļauju, ka citādi viņa nemaz neiedrošinātos teikt. Bet lai jau izpaliek makroekonomika un mikroekonomika.
Šādi vietējā režīma represīvo orgānu uzbraucieni  biznesam kopumā vai nu šiem Liepājas izklaides uzņēmumiem bīda - vienus uz likvidāciju (klientu izbaidīšana, nodzīšana pagrīdē utt.) vai arī tā ir kāda ko konkurējošo krogu vai daudzus gadus varas labvēlību un acu piemiegšanu uz šo un to baudījušas izklaides vietas pasūtījums konkurentu iebiedēšanai vai ‘administratīvai’  likvidēšanai, kā arī vēstījums neko pasākt. Liepāja jau tā pēc pl. 18iem izskatās kā izmirusi pilsēta pat nu jau šajos gaišajos vakaros. Kaut kur kaut kādos komentos lasītais, ka šos klubus apmeklē mazgadīgie(gās) tur lieto alkoholu, pīpē un nez ko tur vēl, tad varu apgalvot, ka visu to pašu veiksmīgi var darīt vārtu rūmē vai kādā dzīvoklī . Tad jau labāk bārmeņu, viesmīļu un apsargu uzraudzībā. Man nav nemazāko šaubu, ka fiskālie un citi represīvie varas orgāni labi zina patieso situāciju, gluži jau idioti tur nestrādā , un ja vajag tad uzzināt (atklāt) vairāk var bez spektakulārām  metodēm. Tomēr saprotu, ka tautai jāizrādās. Manuprāt, krogiem būtu maksājams viens nodoklis, piemēram, kvadrātmetru nodoklis(varbūt kāds cits viens vai divi) un basta, bet tāda nodokļu un citu visādu normu maksimāla vienkāršošana samazinātu VID un VDI un līdzīgu iestāžu darboņu varu, legālos un pilnīgi pieļauju arī blakus ienākumus. Dīvaini, ka reidā nepiedalījās ugunsdrošības inspekcija. Paredzu, ka viņi „domā”, ka nekas tāds, kas skar viņu darbības lauciņu te nevar notikt, pretstatā ugunsgrēku  traģēdijām ne tik tālo kaimiņvalstu krogos(nepavisam neaicinu uz VUGD darbiniekus uz teroru pret izklaides vietām). Būtu jau interesanti izzināt pašu krodzinieku viedokli , ceru, ka dažādotu, bet varbūt tādi jau izskanējuši (būšu pateicīgs par linku ).
P.S. ..šo to esmu sarakstījis par jaunās tramvaja līnijas izbūvi tomēr līdz loģiskam šā apcerējuma nobeigumam nonākt liedz gan laika trūkums gan totāls nogurums pēc šobrīd jau pilnīgi ‘trakās’  aizņemtības arodā. Maizīte jau nāk no urbtajiem metriem. 
P.P.S...ceru, ka esmu pelnījis uz kritiskām piezīm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru