piektdiena, 2012. gada 21. septembris

‘pilsoniskais’ edis


.... vai tas, kas man piefiksējies ārpus mana ikdienas rūpju loka”. Telegrāfiski mēģināšu atskatīties uz šā gada aizvadītajām divām trešdaļām . Par saviem izlēcieniem pret U.Seska maršrutnieku likvidāciju un viņa radītās Liepājas satiksmes haosa jau ir gan šā bloga aizsākumā gan  http://www.irliepaja.lv/lv/galerijas/irliepaja/domes-nama-aiztur-piketetaju-marsruta-taksometru-aizstavi/ .
Atmiņā palika jezga ap ‘valsts valodas’ referendumu. Mazai atkāpei – kaut kur pirms gada apņēmos nerakstīt komentārus i-netā, bet par to un kāpēc citreiz. Arī agrāk biju ļoti rets šā “pakalpojuma” lietotājs tikai divos portālos un retās reizēs. Vienubrīd gan kad histērija ap referendumu sasniedza savu apogeju ,‘norāvos’ un komentā ‘liepājniekos’ izteicos, to gan drīz vien izdzēsa pretstatā citiem kur abas ‘puses’ lamāja viena otru pavisam nediplomātiski. Nepatīk ‘smadzeņu kompostrētājiem’ ka vat būt arī cits skatījums izņemot ‘balts vai melns’.
 Piefiksējies U.Seska vietnieka un ostas SEZa pilnvarnieka G.Ansiņa ‘blā, blā, blā’ ap liedagu, ‘zilā karoga’ peldvietām , nez kur radušos bakterioloģisko piesārņojumu tajā, kurš nu būtu jāpēta kā radies un kā novērst. Man gan nav mazāko šaubu kamdēļ brīžiem pelde jūrā ir kā atšķaidītu sūdu vanna. Ne reizi vien ostas piestātņu akvatorijā ir nācies redzēt izkārnījumus(cilvēku sūdus) biezā slānī vēju pūstus un straumju nestus. Ja funkcionārs G.Ansiņš patiesi nezina kas piedirš viņa atbildības zonā Baltijas jūru, var pajautā man. Vēl ostas sakarā jāpiemin tās padziļināšanas darbu pārtraukšanu. Tas, kas un kā bija izklāstīts “Kurzemes Vārdā” vai abās vietējās i-vietnēs ir tikai ostas viedoklis. http://www.liepajniekiem.lv/lat/zinas/bizness/2012/08/29/ostu-padzilinat-atsaks-pavasari/  Līdz šim nav lasīts oficiāls Beļģijas kompānijas "Dredging International N.V." racēju viedoklis. Žurnālistiem tas acīmredzot neinteresē vai arī ‘ nav jainteresē’. Ja lieta nonāks līdz tiesai būs interesanti. Šo to saprot inženierģeoloģijā zinu, ka normāli ir ja pirms tādu darbu veikšanas par nevienu vien miljonu latu tiek veikta pamatīga inženierģeoloģiskā izpēte, starp citu arī nebūt ne lēta. Nevar būt tā, ka grunts ne no šā ne no tā var izrādīties cietāka(blīvāk). Vai nu visa priekšizpēte ir brāķis , vai nu racēji neko nesajēdz no izpētes dokumentācijas, bet lai jau tiesa izšķir.
Par koncertzāli “Dzintars” – visa šī ‘вазнья’  jau no ieceres sākuma ļoti atgādina shēmošanu pēc ‘распил-(iem)’ un ‘откат-(iem)’. Laikam jau bez tā lai uzvārītos nekādi citādi nevar. Ja izdevumi tiktu segti no privātkapitāla ieskaitot ‘tantes Annas’ viena lata ziedojumu es tikai par ! Varbūt pat pats piečuku pieziedotu, tikai māc šaubas vai ik gadu nebūs pie biļešu ieņēmumiem krietni jāpiemet no budžeta. Ja tā tad vai noņems muzejam, teātrim,....., vai pieliks pie īpašuma nodokļa? Kultūra var pastāvēt arī bez dotācijām, mecenātisms gan vēlams. 
Besīja arī diezgan lielais haoss satiksmes organizācijā remontdarbu laikā, kurš nu nedaudz mazinājies. Daudzviet neloģiski izvietotās ceļu zīmes, otrkārt rītu un vakaru sastrēgumu laikā šai vietās ieraudzīt ceļu policistu regulējot satiksmi kaut vai pusstundu nav gadījies. Šaubos vai vispār kāds no viņiem to prot, bet galvenais jau viņu uzdevums ir pildīt plānu soda naudu iekasēšanā, pa Latviju taču šogad ap 10 miljoniem latu taču jāsakāš !
Apkures lietā U.Seska atbilde saskaņiešiem vispār ir demagoģijas aukstākā pilotāža. Tādi viņa, ka - „nodrošināt efektīvu, kvalitatīvu un drošu siltumapgādi, par kādu Liepājas pilsētas gadījumā uzskatāma centralizētā siltumapgāde...” ,manā skatījumā tie ir vienkārši melīgi. U.Seska secinājums, ka „..šobrīd jebkāda noteikumu maiņa attiecībā uz centralizētā siltumapgādes attīstību būtu vērtējama kā nodokļu maksātāju līdzekļu izšķērdēšana, un tādēļ nav pieļaujama.” -  varētu pretendēt uz dr. Gebelsa prēmiju ar atzinības rakstu.
No svaigākā – viegls šoks, ka piketā pie domes http://www.irliepaja.lv/lv/galerijas/irliepaja/piketetaji-asv-vestnieka-apmeklejuma-laika-prasa-nejaukties-latvijas-politika/  bija tikai divi cilvēki, domāju, ka būs vismaz kādi 20 , būtu zinājis, ka tik švaki ar apmeklējamību, pamestu visus darbus un brauktu uz Liepāju kuplināt pasākumu. Kaut gan ‘politiski’ man līdz V. Birzem tik pat tālu cik līdz J. Osipovam, tomēr es arī esmu pret šo -“biznesa projekts – holokausts”. Cik zinu tad Polijā un vēl kādās austrumeiropas valstīs šīm ‘projektam’ ir pretspars arī varas koridoros. Tas ka Latvijā šiem izdosies noslaukt  cik vien prasīs nu jau vairs nešaubos. Par drosmi V. Birzem un E. Leimanim no manis pa žetonam.
Interesanti par cik un kādā tempā pieaugs degvielas un gāzes cenas pēc tam kad Ben Shalom Bernanke ASV Centrālās bankas(FRS) priekšsēdētājs pagaišo nedēļu ASV nolēma iedarbināt dolāru drukājamo mašīnu. Labi ja spekulanti metīsies ‘zeltā’ , ja labībā - tad maizes un gaļas cenām augt. Eirikus jau arī pirms tam nolēma pieštampot klāt, lai haļavšcikiem grieķijā , spānijā , portugālē un gan jau vēl kaut kur ‘svētki’ nebeigtos. Latvijā ekonomika ir pilnīgā banku pakļautībā, un tās var regulāri uzvārīties bez reālekonomikas kreditēšanas, pilnīgi pietiek ar finansu spekulācijām. Tas, ka Latvijā nabagi paliks vēl nabagāki , bet politbiznesmeņi vēl turīgāki nešaubos – kur aitas tur cirpēji. Interesentiem daži saiti, šis bija vēl pirms bija zināms - drukās bakšus vai nē  http://rbctv.rbc.ru/archive/dialogue/562949984689804.shtml „с Михаилом Хазиным. Долги США: новые рекорды”
 Būtu kas sakāms par pilsonības referendumu, Latvijas attīstības plānu, Satversmes „kodolu” un gan jau vēl kaut ko. Cik atceros, vēl pavasarī bija ‘šūmēšanās’ ap pensijas vecuma palielināšanu, un visu šo sistēmu. Būs laiks , būs jāizliek pārdomas uz papīra, tas gan pašam ļauj sakārtot domas pa plauktiņiem, gan varbūt arī kādam dod citu nefiltrētu ieskatu.
Jaunākais – svētdien 16. septembrī pa dienu ievēroju šā rudens pirmo zosu kāsi pārlaižamies, liekās kaut kā paagri.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru